آگاهی تغذیه ای: اصول آگاهانه غذا خوردن


خوردن آگاهانه راهی برای خوردن است که بر گرسنگی و سیری تمرکز می کند. اصول آگاهی تغذیه ای و مزایای آگاهانه غذا خوردن را بخوانید.

تغذیه آگاهانه راهی برای ایجاد ارتباط سالم با غذا است. ترویج تفکر مثبت و تشخیص و احترام به گرسنگی از جمله اصول این روش است.

ایولین تریبول و الیز راش متخصصان تغذیه ای بودند که اولین بار در سال 1995 در کتاب خود تحت عنوان تغذیه آگاهانه: رویکردی انقلابی در رژیم غذایی از اصطلاح خوردن بصری استفاده کردند.

با این حال ، باید بدانید که این دو نفر اولین کسانی نبودند که اصول این روش را آموزش دادند.

با تاسیس کوه سبز در سال 1973 ، تلما ویلر جامعه بدون رژیم و عادات بهداشتی طولانی مدت پایدار را برجسته کرد.

چند سال بعد ، سوزی ایرباخ در کتابی به نام چاقی ، یک مشکل فمینیستی ، نحوه پایان رژیم غذایی و اضطراب غذا را توضیح می دهد.

همچنین در سال 1982 ، شاعری به نام جننین روت کتابی در مورد تغذیه آگاهانه منتشر کرد.

منشا تغذیه آگاهانه مشخص نیست ، اما پیام اصلی آن ضد رژیم ، ایجاد تصویری سالم از بدن ، ایجاد صلح با غذا و گوش دادن به بدن است.

رژیم ها غذاها را به عنوان خوب یا بد برچسب گذاری می کنند. اما تغذیه آگاهانه بر عزت گرسنگی و تمرکز بر مناسب بودن غذا برای سلامت جسمی و روانی پایدار تأکید می کند.

این مقاله اصول تغذیه آگاهانه و نحوه شروع کار را بررسی می کند. همچنین مزایا و خطرات استفاده از این روش را شرح می دهد.

همچنین بخوانید:

تغذیه چیست و چرا اهمیت دارد؟ (کلیک)

آگاهی از تغذیه چیست؟

به گفته تریبول و راش ، در تغذیه آگاهانه باید به علائم گرسنگی توجه کرد و بدون احساس گناه ، تغذیه مورد نظر را خورد. در این روش ، او غذا خوردن را دوست دارد ، به علائم گرسنگی احترام می گذارد و سیری تشخیص داده می شود.

در حالت ایده آل ، این روند طبیعی است. با این حال ، این روند برای برخی از افراد (از جمله افرادی که سالها رژیم گرفته اند) دور از ذهن است.

در حقیقت ، سالها غذا خوردن محدود ، استفاده از غذا برای مقابله با احساسات منفی و وسواس فکری برای غذاهای سالم ، دلایلی برای مبارزه با خوردن آگاهانه است.

به گفته تریبول و راش ، کودکان نمونه خوبی از تغذیه آگاهانه هستند. به این ترتیب ، مردم دید ساده تری نسبت به غذا دارند.

با استفاده از این روش ، می توانید با ایجاد اعتماد به نفس در علائم طبیعی گرسنگی و سیری ، رابطه ای قوی با بدن خود برقرار کنید.

همچنین بخوانید:

نکات تغذیه ای برای افزایش طول عمر و سلامتی (کلیک کنید)

10 اصل کلیدی آگاهی از تغذیه

برای جستجوی تغذیه آگاهانه ، 10 اصل کلیدی باید در نظر گرفته شود. تریبول و راش در کتاب خود به این موارد اشاره کردند و سپس آنها را در نسخه های بعدی به روز کردند.

صلح با غذا

غذا دشمن نیست.

غذا نباید ممنوع تلقی شود. البته حساسیت یا عدم تحمل غذایی استثنائاتی هستند که باید در نظر گرفته شوند.

مصرف بی قید و شرط غذا از هوس های غیرقابل کنترل ، احساس محرومیت و میل به خوردن زیاد جلوگیری می کند.

طرز فکر قبلی در مورد رژیم را حذف کنید

پیروان رژیم غذایی دائماً از غذا و تأثیر آن بر بدن آگاه هستند. در رژیم های غذایی ، غذاها به دلیل طرز فکر سالم و خاص فیلتر می شوند.

داشتن رژیم غذایی به ویژه برای طول عمر مضر است.

افرادی که رژیم های غذایی را دنبال می کنند با توجه به ذهنیت خود غذای خود را انتخاب می کنند و به عواملی مانند گرسنگی ، شهوت و خواسته های بدن توجه نمی کنند.

تغذیه آگاهانه به همه این موارد توجه می کند.

چالش تمیز کردن غذا

داشتن طرز فکر ایمنی غذا به معنای اخلاقی تر کردن غذا است. در واقع مردم غذاهای سالم را خوب و غذاهای بد را ناسالم می دانند.

این باورها درست نیستند و با تغذیه آگاهانه به چالش کشیده می شوند.

احترام به گرسنگی

محدود کردن غذا منجر به پرخوری می شود. در تغذیه آگاهانه ، آنها از کربوهیدرات ها ، پروتئین ها و چربی ها استفاده می کنند تا بتوانند از میزان کافی کالری استفاده کنند.

این ممکن است برای برخی از افراد دشوار باشد ، اما هدف افزایش آگاهی در مورد تشخیص گرسنگی و سیری است.

لطفا با احساسات خود کنار بیایید

گاهی اوقات افراد برای مقابله با احساسات ناراحت کننده یا چالش برانگیز غذا می خورند. به این می گویند تغذیه احساسی.

در این اصل ، پیشنهاد می شود از روش های مختلف برای درمان احساسات استفاده کنید. این موارد شامل نوشتن رویدادهای روز ، پیاده روی و تماس با یک دوست یا بستگان است.

علاوه بر این ، مراجعه به درمانگر برای یافتن منابع مشکلات و یادگیری تکنیک های مقابله موثر بسیار مهم است.

عامل رضایت را کشف کنید

غذا خوردن باید رضایت بخش باشد.

خوردن غذاهای خوب در یک محیط دوستانه به شما احساس شادی می دهد. در واقع ، این وضعیت با احساس رضایت بیشتر همراه است.

تشخیص سیری

احساس گرسنگی و سیری باید محترم شمرده شود.

اصول تغذیه آگاهانه شامل توجه به لحظات بعد و بعد از غذا است. در واقع ، شما باید به طعم غذا ، احساس آن و گرسنگی شما توجه کنید. این امر در تعیین زمان رضایت و سیری مثر است.

به سلامتی خود احترام بگذارید – تغذیه شیرین

آنچه در طول زمان و به طور مداوم مصرف می شود مهم است. شما باید غذاهایی را انتخاب کنید که به اهداف و خواسته های تغذیه ای شما نزدیک هستند.

احترام به بدن

انتظارات غیرواقعی از بدن باعث انتقاد شدید از خود می شود.

در واقع ، حفظ این انتظارات ، رد ذهنیت رژیم را مشکل می کند.

پایبندی به تغذیه آگاهانه باعث قدردانی و احترام به بدن می شود.

حرکت – تفاوت را احساس کنید

به جای تمرکز بر میزان کالری سوزانده شده ، هنگام تمرین بر احساسات خود تمرکز کنید.

در واقع باید از این احساس به عنوان انگیزه ای برای فعال بودن و فعال ماندن استفاده کرد.

همچنین بخوانید:

نحوه محاسبه کالری (کلیک کنید)

چگونه از آگاهی تغذیه پیروی کنیم

تغذیه آگاهانه یک شیوه زندگی است و هرکسی آن را متفاوت تجربه می کند. اگر می خواهید تغذیه آگاهانه را دنبال کنید ، این مراحل را دنبال کنید:

  • عادات غذایی: به عادات غذایی خود بدون قضاوت توجه کنید.
  • فکر کردن در مورد دلایل خوردن: به دنبال گرسنگی فیزیکی یا احساسات منفی در پشت تصمیم به غذا خوردن باشید.
  • یادت باشه: آموزش ذهن آگاهی عوامل روانی پشت خوردن احساسی را تغییر می دهد.
  • به علائم گرسنگی گوش دهید: وقتی گرسنه هستید غذا بخورید و مصرف غذا را محدود نکنید.
  • پرهیز از اخلاق غذایی: از استفاده از برچسب غذای خوب یا بد خودداری کنید.

همچنین بخوانید:

راهنمای تغذیه سالم (کلیک کنید)

مزایای آگاهی از تغذیه

آگاهی تغذیه ای فواید جسمی و روانی دارد.

فواید جسمانی

مطالعه دیگری در سال 2019 شامل 37 بزرگسال مبتلا به بی اشتهایی عصبی و 39 نفر بدون بی اشتهایی عصبی بود.

این معیار تشخیص صحیح سیگنال های بدن توسط افراد را تشخیص می دهد.

بر اساس نتایج این مطالعه ، بین استفاده از تغذیه آگاهانه و افزایش حساسیت در افراد دارای و بدون اختلال اشتها همبستگی وجود دارد. با این حال ، خوردن آگاهانه در افراد مبتلا به بی اشتهایی کمتر رایج بود.

طبق نتایج ، حتی اگر افراد مبتلا به بی اشتهایی عصبی بیشتر از دیگران در خوردن آگاهانه مشکل دارند ، انجام این کار در تشخیص سیگنال های طبیعی بدن مثر است.

مزایای روانی

یک مطالعه در سال 2019 به پذیرش بدن و مدیریت وزن پرداخت. طبق این مطالعه ، شرکت کنندگان بر گرسنگی جسمانی با تغذیه آگاهانه تمرکز کردند و تصویر مثبت تری از بدن خود داشتند.

با این حال ، این همبستگی در شرکت کنندگان با شاخص توده بدنی پایین (BMI) قوی تر بود. بنابراین ، محققان دریافتند که توجه به BMI برای مطالعات آینده مهم است.

البته ، اگرچه این مطالعه شامل شرکت کنندگان از نژادها و اقوام مختلف بود ، اما 72 درصد آنها زن بودند.

همچنین بخوانید:

رابطه تغذیه و سلامت روان (کلیک کنید)

خطرات و ملاحظات

خوردن آگاهانه برای همه مناسب نیست.

به عنوان مثال ، افراد مبتلا به بیماریهای خاص که نیاز به رژیم غذایی خاص دارند باید از توصیه پزشک یا متخصص تغذیه خود پیروی کنند.

این افراد شامل دیابت ، فشار خون بالا و بیماری های قلبی هستند.

برخی افراد نیز به دلایل بهداشتی باید از خوردن برخی غذاها خودداری کنند. به عنوان مثال ، افراد مبتلا به بیماری سلیاک باید از غذاهای محرک اجتناب کنند.

برخی از افراد ، مانند افرادی که دچار اختلالات اشتها شده اند ، نباید از رژیم غذایی آگاهانه پیروی کنند. آنها باید از توصیه پزشک یا متخصص تغذیه خود پیروی کنند.

نتیجه

خوردن آگاهانه راهی برای خوردن است که بر گرسنگی و سیری تمرکز دارد و شامل تمرین مثبت اندیشی است. در واقع ، این روش با هدف ایجاد رابطه سالمتر با بدن و غذا ایجاد شده است.

منابع زیادی برای افرادی که علاقه مند به رعایت اصول آگاهی تغذیه هستند وجود دارد. اینها شامل کتاب ها ، گروه های حمایتی و متخصصان تغذیه است.

لازم به ذکر است که تغذیه آگاهانه برای همه گزینه مناسبی نیست. در حقیقت ، افراد مبتلا به این بیماری یا رژیم غذایی خاصی باید قبل از شروع آگاهانه غذا خوردن با پزشک یا متخصص تغذیه خود مشورت کنند.

برای مشاهده و خرید مکمل ها و محصولات مراقبت از داروخانه آنلاین Oiro کلیک.

1 »2» 3 »4» 5 من از این مقاله قدردانی می کنم!

[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید